Over mij

Foto door Ruud van Putten ( RPGraphix )

Wie ben ik ?
Mijn naam is Jan Vink en ik breng, naast mijn werk als groepsleerkracht in het basisonderwijs, graag veel tijd door in de vrije natuur. Zoals u al in de tekst op de homepage hebt kunnen lezen, ben ik inmiddels één dag per week minder gaan werken om met de fotografie bezig te kunnen zijn.
In het verleden heb ik ook heel veel gefotografeerd. Door omstandigheden heeft deze hobby een tijdje minder in de belangstelling gestaan. In die tijd heb ik wel veel gewandeld en gefietst en dat dan meestal met de verrekijker om de nek.

Welke apparatuur gebruik ik?
Voor mijn vijftigste verjaardag kreeg ik een digitale spiegelreflexcamera cadeau. Het is de Olympus E1, waar ik vanaf dat moment zeer veel foto's mee maakte.
Inmiddels is de Olympus E3 een onderdeel van de uitrusting. De laatste aanvulling betreft de Olympus E30.
Ieder stukje vrije tijd wil ik het liefst vullen met het maken van natuur- en landschapsfoto's.
De fotoapparatuur is aangevuld met de volgende lenzen:
-een Zuiko 14-45 mm f3.5-5.6 lens (voor Olympus)
-een Zuiko 35 mm f3.5 (voor Olympus)
-een Sigma 55-200 mm f4-5.6 zoomlens
-een Sigma 50-500 mm f 4-6.3 zoomlens
-een Sigma 150mm/2.8 EX DG macro APO HSM FT

Hoe ga ik te werk?
Tijdens het "werken" in de natuur ga ik altijd voorzichtig te werk en probeer ik zo min mogelijk verstoring te veroorzaken. Door een rustige benadering van vogels en dieren laten ze je vaak redelijk dichtbij komen. Op sommige plaatsen zijn de dieren al zo gewend aan de aanwezigheid van mensen, dat ze je nauwelijks op lijken te merken. Vlakbij mijn huis broedde dit voorjaar (2007) een paartje meerkoeten langs een behoorlijk druk fietspad. Zij trokken zich van niemand iets aan.

Ook tijdens het fotograferen van planten, zowel op de tuin als in de natuur, wil ik schade aan andere gewassen voorkomen. Dit vraagt soms om fotograferen vanuit uiterst lastige posities. Voor passanten is dit vaak een komisch gezicht en zo heeft iedereen zijn plezier. En om dezelfde reden gun ik u via deze website een kijkje in vele mooie fotomomenten, die ik heb meegemaakt.